dimarts, 13 de desembre del 2016

ha mort un pare: mons. javier echevarría, prelat de l'opus dei

Ahir, dotze de desembre, va morir a Roma el Prelat de l'Opus Dei Mons. Javier Echevarría, el Pare, com l'anomenen els seus fills de l'Obra. Els que hem tingut l'oportunitat de conèixer-lo i poder estar amb ell unes estones de ben segur que guardem un record inesborrable. Des de fa uns anys cada cop que hem anat a Roma hem tingut la sort de poder estar amb ell i escoltar els seus consells. 
Però no només a Roma: a Barcelona, a l'Església de Montalegre, en la benedicció d'una imatge de Sant Josepmaria; a Andorra la Vella en recordança dels 75 anys de la travessa del pas dels Pirineus de Sant Josepmaria cercant "Camins de llibertat"… Sempre anava allà on calia, arreu del món, de nord a sud, d'est a oest, sempre en viatges catequètics, ja fos per per tal de retre homenatge al fundador o per poder veure els seus fills i filles, cooperadors i amics de molts països on hi ha labor estable de l'Obra. 

La darrera "bogeria" que ha impulsat ha estat l'erecció de Saxuma Jerusalem, un multi espai on hi haurà acollida de peregrins per facilitar els mitjans necessaris per a poder viure amb intensitat el viatge als llocs sants, un centre d'espiritualitat i de congressos, obert a tothom qui vulgui per tal de renovar el seu encontre amb Jesucrist, un centre multimèdia per a visitants i guies turístics per tal d'il·lustrar l'herència cristiana de la fe i les seves arrels jueves i aprofundir en el mutu enteniment amb altres creences religioses… 

El nom de Saxum, que vol dir "pedra, roca", és en record del primer successor de Sant Josepmaria, el beat Álvaro del Portillo, ja que així l'anomenava el fundador per la seva solidesa i fidelitat. Saxum es troba a Quiriat-Yearim, el lloc on es va dipositar l'antiga Arca de l'Aliança i que vol dir "Llogaret del bosc" a 18 km de Jerusalem.

D. Fernando Ocáriz, vicari auxiliar i general de la Prelatura, sobre el que recau ara el govern ordinari mentre no s'escull el successor, va comentar:

A la pena por la marcha de un padre, se une el agradecimiento por el cariño y el buen ejemplo que nos ha dado en estos 22 años como prelado. Siento pena, es un sentimiento de orfandad, porque he estado 22 años muy cerca, continuamente, del Padre.
El pasado 3 de diciembre, fecha de su santo, Mons. Echevarría decía a las personas del Opus Dei que le acompañaban: “Quiero apoyarme en vosotros. Os necesito. Yo ya estoy de paso. La prelatura del Opus Dei está en vuestras manos. Sostened al prelado, sea quien sea”.
En sus últimos momentos, el prelado rezaba a la Virgen de Guadalupe. Quienes le acompañaban, le preguntaron: ¿Quiere que pongamos la imagen de la Virgen de Guadalupe a la vista? Y él respondió: “–No hace falta, aunque no vea el cuadro, la siento conmigo”.

Se trata de un momento de oración, de serenidad y de unidad.


Sant Josepmaria, el fundador de l'Opus Dei,
entre el primer i el segon successors
el beat Álvaro del Portillo i Mons. Javier Echevarría

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada