divendres, 20 de desembre del 2013

bon Nadal!



Naixement - Paolo Schiavo, pseudònim de Paolo di Stefano Badaloni
 (Florència 1397 – Pisa 1478)
Detall d’un Frontal florentí (1466) brodat en or sobre vellut de seda de dos nivells, amb fons de tela d’or i aplicacions d’or filat, fet  sobre l’original de la pintura de Schiavo

Firenze - Palazzo Pitti - Galleria Palatina


Cada Nadal que s'acosta no ens pot deixar indiferents. Ens ha de mobilitzar. Ens ha de treure de la nostra comoditat. En paraules del Papa Francesc:  

El Verb no s'ha encarnat en un món ideal, sinó que ha volgut compartir les nostres alegries i sofriments, i demostrar així que Déu s'ha posat de part dels homes, amb el seu amor real i concret. I ens «regala» una energia espiritual que ens sosté enmig de les lluites i fatigues de cada dia.

El Nadal ens pot ajudar a pensar dues coses:
  • La primera és que, amb el seu naixement, Déu s'abaixa, es fa petit i pobre. Per això, si volem ser com Ell, no podem situar-nos per sobre dels altres, sinó que hem de posar-nos al seu servei, ser solidaris, especialment amb els més febles i marginats, fent-los sentir així la proximitat de Déu mateix.
  • La segona: ja que Jesús, en la seva encarnació, s'ha compromès amb els homes fins al punt de fer-se un de nosaltres, el tracte que donem als nostres germans o germanes ho estem donant al mateix Jesús. Recordeu que qui no estima el seu germà, que veu, no pot estimar Déu, que no veu.
Bones festes de Nadal per a tota la humanitat!