divendres, 30 de maig del 2014

europa ll - un cop més… europa!

El mes de març de 2013 vaig publicar una entrada sota el títol one of us-un de nosaltres on parlava de la iniciativa de ciutadans de tots els països de la Unió Europea per tal que el Parlament escoltés la proposta sobre la fi de les pràctiques de finançament públic que impliquen la destrucción deliberada de la vida humana abans de néixer.


Animava els lectors a signar la petició ja que només es podia presentar si hi havia un montat d'un milió de sigantures. Molts em vau contestar dient que us sumàveu a la proposta, proposta que va arribar al Parlament Europeu amb gairebé 2 milions de signatures de tots els països, la petició més gran que mai s'hagués fet en la història de les institucions europees.


Doncs bé, ahir, dia 28 de maig de 2014, darrer dia per tal que la comissió es manifestés i presentés la proposta al Parlament per ser estudiada i votada, la Comissió Barroso, davant l'èxit de la iniciativa ha ignorat, amb hipocresia, el veritable propòsit de la proposta i amb un escrit de 30 pàgines en el qual exposa la pròpia autosatisfacció per la seva política,  ha fet una acció d'abús de poder, ha emès un judici sobre la oportunitat política de la proposta, ha bloquejat el procés, ha fet burla d'un mecanisme democràtic creat per ella mateixa (l'ICE - Iniciativa Ciutadana Europea) i ha fet palesa la seva falta de cultura democràtica. (Veure comentari a Le Figaro).

Aquesta és l'Europa d'avui!
La Comissió, amb aquesta decisió, desitja continuar finançant tant les pràctiques poc ètiques de la biotecnologia com l'avortament als països en desenvolupament. Tot un negoci per a les multinacionales farmacèutiques que financen els estaments supranacionals. 

Per part del Comitè dels Ciutadans de One Of Us (Un de nosaltres - Un de nous), el procediment no esta tancat. Queda una apel·lació al Tribunal de Justícia de Luxemburg i esperar els pasos que faci la nova Comissió per veure si permet retornar el respecte a aquesta iniciativa i la deixa entrar per tal que es faci el debat. 

Cal demanar a les institucions europees més ètica i més democràcia per tot allò que fa referència al respecte i a la dignitat de la persona humana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada