dilluns, 7 de maig del 2018

europa VI: ja hi ha sentència: europa no és democràtica!



Fa unes setmanes comentava que el 23 d’abril hi hauria la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la impugnació que One of Us va presentar contra la decisió de la Comissió Barroso de no tramitar l’ICE que demanava la prohibició del finançament europeu de programes que impliquin la destrucció d'embrions i fetus humans.
La petició és perquè la Unió Europea doni un sí a la vida per damunt del sí a la mort que la Comissió Barroso aprova al sacrificar el respecte de la vida humana a l’interès del gran negoci de la tecnociència sobre dels embrions i fetus humans per part de multinacionals farmacèutiques i al control demogràfic dels països pobres per part de les pròpies nacions.
Doncs bé, ja hi ha hagut sentència! I podem constatar que encara hi ha sentències salomòniques, tant a nivell d’estats com a nivell de la Unió Europea.

La sentència toca dos aspectes: un tècnic, institucional, com és la validesa de l’ICE en el que One of Us ha guanyat; i un ètic, sobre els poders de la Comissió, on One of Us ha perdut. En síntesi diu:
1. Donar la raó a One of Us pel que fa a l’aspecte institucional del recurs, és a dir que l’ICE té efectes jurídics i que per tant, es pot tramitar davant el Tribunal de la Unió Europea, ja que si no fos així es comprometeria l’objectiu de “fomentar la participació ciutadana en la vida denmocràtica”, però…
2. “…la comissió disposa d’un ampli poder d’apreciació per decidir si emprendre o no una acció proposada per una ICE” i que aquesta decisió “s’ha de sotmemetre a un control limitat per part del Tribunal”.
Malgrat això aquesta iniciativa ha permès:
  • Fer arribar amb gran força el testimoni de la humanitat del valor de cada vida individual, des d'abans del naixement fins la seva fi natural;
  • Reunir, al voltant de One of Us, un gran nombre de persones i organitzacions que porten aquest testimoni per tot Europa, i
  • Col·locar la Unió Europea davant les seves grans contradiccions democràtiques i fer que el poder de la Comissió Europea sigui una mica menys arbitrari.
Si aquesta ICE fós per protegir animals en comptes de persones probablement s’hauria aprovat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada